Rigatoni met gehaktballetjes en rijkgevulde groentesaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g rigatoni (pasta)
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 12 Hollandse runderballetjes (schaal)
  • 450 g diepvries Italiaans groentepannetje
  • 400 g gepelde tomaten in blik
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Bereiding

  1. Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de runderballetjes 10 min. op middelhoog vuur rondom bruin en gaar.
  3. Verhit ondertussen 1 el olie in een hapjespan en bak de groenten uit het groentepannetje in 8 min. op middelhoog vuur.
  4. Voeg na 3 min. de gepelde tomaten en eventueel de oregano toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Schep door de saus en zet het vuur uit. Schep de pasta door de saus en verdeel de balletjes erover.
Rigatoni met gehaktballetjes en rijkgevulde groentesaus is een recept van Albert Heijn