Zoetzure groenteschotel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 aubergine (in blokjes)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (grof gesnipperd)
  • 1 stengel bleekselderij (geschild en in stukjes)
  • 250 g tasty tom tomaten (in stukjes)
  • 50 g groene olijven (zonder pit, gehalveerd)
  • 1 peer (geschild en in blokjes)
  • 2 eetlepels amandelschaafsel (bakje 55 g)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels witte-wijnazijn

Bereiding

  1. Bestrooi de aubergineblokjes in een vergiet met zout en laat ze 1 uur staan. Druk daarna het vocht eruit en dep droog. Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en bak de aubergineblokjes rondom bruin. Schep op een bord. Doe 1 eetlepel olie in dezelfde pan en fruit hierin de ui en de bleekselderij in 3 minuten goudgeel. Schep de tomaat, de olijven, de peer, de amandelen en de kappertjes erdoor en doe het kaneelstokje en de kruidnagels erbij. Doe een deksel op de pan en stoof 20 minuten op laag vuur. Schep dan de aubergine met de suiker en azijn door het groentemengsel en laat alles zonder deksel nog 15 minuten zachtjes sudderen. Laat afkoelen en verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels. Lekker met geroosterd brood en rauwe ham.
Zoetzure groenteschotel is een recept van Albert Heijn