Indiazalm met mangocurry

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 stukken zalmhaasje (a 125 g)
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl citroensap
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 bosuitjes (in stukken van 1 cm)
  • 150 ml geslagen room (23% vet)
  • 1 mango (in kleine stukjes)
  • 3 el verse koriander (grof gehakt)

Bereiding

  1. Wrijf de stukken vis in met een klein beetje van de garam masala kruiden en een klein beetje citroensap en leg ze 1 uur in de koelkast, zodat ze lekker stevig worden.
  2. Verhit voor de saus 2 el olie in een hapjespan en fruit de bosui zachtjes 2 minuten. Fruit de resterende garam masala 30 seconden mee. Voeg de room en de blokjes mango toe. Kook de saus zachtjes 4 min. en breng hem op smaak met zout en peper.
  3. Verhit intussen de grillpan goed voor. Bestrijk de stukken vis met de resterende eetlepel olie en gril ze aan elke kant 2 minuten. Schep de stukken vis elk op een bord en lepel de saus erover. Bestrooi het gerecht met koriander. Lekker met basmatirijst en een gestoofde spitskool.
Indiazalm met mangocurry is een recept van Albert Heijn