Truffelkip met spitskool

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kleine spitskool
  • 4 kipfilets
  • kipkruiden
  • 25 g boter
  • 50 g gerookte spekreepjes
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 el olijfolie met truffelaroma

Bereiding

  1. Halveer de kool, snijd de stronken eruit en snijd de kool in brede repen. Was ze in de slacentrifuge en laat ze iets uitlekken.
  2. Bestrooi de filets met kipkruiden. Verhit de boter in een braadpan en bak de filets rondom goudbruin. Schep ze uit de pan op een bord.
  3. Fruit het spek en de ui zachtjes 5 min. in de braadpan. Schep de kool erdoor. Voeg zout en 100 ml water toe en laat de kool op hoog vuur iets slinken. Leg de kipfilets op de kool, zet het vuur laag en leg de deksel op de pan. Stoof de kool en de kip zachtjes in ca. 15 min. gaar.
  4. Neem de filets uit de pan en verdeel ze over 4 borden. Breng de kool op smaak met zout en truffelolie. Schep de kool naast de kip. Lekker met aardappel- of knolselderijpuree.
Truffelkip met spitskool is een recept van Albert Heijn