Trio van ovenkriel, bloemkoolsalade & crunchy kaasburger

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg krieltjes (net)
  • 8 el (olijf)olie
  • 700 g koelverse bloemkoolroosjes (zak à 350 g)
  • 1 rode paprika
  • 100 g kappertjes
  • 15 g verse dille
  • 1 citroen
  • 4 vega kaasburgers
  • 40 g veldsla (zakje à 75 g*)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Was en halveer de krieltjes. Verdeel ze over 1 helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olie, peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
  2. Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de krieltjes om. Leg de bloemkool en paprika naast de krieltjes en besprenkel met 1 el olie, peper en eventueel zout. Rooster nog 10 min. in het midden van de oven.
  3. Laat ondertussen de kappertjes uitlekken. Snijd de dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de kappertjes, dille, het citroenrasp en -sap met 3 el olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kaasburgers in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem de bakplaat uit de oven en meng de warme bloemkool en paprika in een kom met de dressing. Meng voorzichtig de veldsla erdoor. Serveer met de krieltjes en kaasburgers.
Trio van ovenkriel, bloemkoolsalade & crunchy kaasburger is een recept van Albert Heijn