Franse cassoulet

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 schaal varkenschipolata (225 g)
  • 300 g kipdrumsticks
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 3 uien (in ringen)
  • 720 g witte bonen in blik
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 200 ml volle rode wijn

Bereiding

  1. Maak van elke chipolata 2 kleine worstjes door ze in het midden in te draaien en daarna de helften los te snijden. Bestrooi de kip met peper en zout.
  2. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip en de worstjes in 6 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak in hetzelfde vet de ui 8 min. op laag vuur. Leg het vlees terug in de pan. Laat de bonen uitlekken. Voeg de kruiden, tomaat, bonen en wijn toe en laat 25 min. sudderen.
Franse cassoulet is een recept van Albert Heijn