Gnocchi met pesto

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappelen
  • 175 g Parmigiano Reggiano
  • 30 g verse basilicum
  • 50 g geroosterde pijnboompitten (bakje)
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml traditionele olijfolie
  • 250 g romaatjes
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 g tarwebloem
  • 1 tl zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 25 min. gaar in water met zout. Giet af. Laat afgedekt 10 min. uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper en laat 10 min. afkoelen. Rasp de kaas.
  2. Doe het basilicum, de pijnboompitten en knoflook in de keukenmachine en maal 10 sec. Roer er 50 g kaas en de olie door. Snijd de tomaatjes in kwarten en splits de eieren. Meng de bloem, het zout, 100 g kaas, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelpuree.
  3. Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het aardappelmengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot samenhangend deeg. Verdeel in 4 stukken.
  4. Rol uit tot rolletjes van 1 ½ cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon.
  5. Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in 4 porties ca. 2 min. Schep de pesto en tomaat door de gnocchi. Bestrooi met de resterende kaas.
Gnocchi met pesto is een recept van Albert Heijn