Maaltijdcrostini met kruidige bonenspread, knoflook en champignons

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • ½ bol knoflook
  • 1 ui
  • 100 ml traditionele olijfolie
  • 400 g bruine bonen in blik (uitgelekt)
  • 1 el gedroogde oregano
  • 250 g kastanjechampignons
  • 8 sneetjes meergranenbrood (met zonnebloempitten)
  • 25 g waterkers

Bereiding

  1. Pel de knoflook. Verwarm de olijfolie in een steelpan en bak de knoflook in 8-10 minuten op laag vuur zachtjes goudgeel en gaar. Haal de knoflookolie van het vuur.
  2. Verhit 4 eetlepels van de knoflookolie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de bruine bonen en de oregano erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Bak de bonen 3-4 minuten. Pureer dit mengsel met 2 gebakken tenen knoflook in de keukenmachine of in een hoge kom met de staafmixer.
  3. Snijd de champignons elk in 3 plakken. Verhit 3 eetlepels knoflookolie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur mooi bruin en gaar. Strooi er zout en peper naar smaak over.
  4. Bestrijk het brood dun met knoflookolie en rooster het in een hete grillpan aan beide kanten goudbruin. Bestrijk het brood ruim met de bonenspread.
  5. Leg op 4 borden elk 2 sneden en verdeel de champignons erover. Serveer met een pluk waterkers.
Maaltijdcrostini met kruidige bonenspread, knoflook en champignons is een recept van Albert Heijn