Kleurrijke vega handrolls

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 150 g sushirijst
  • ¼ komkommer
  • ½ rode paprika
  • ½ avocado
  • 1 tl wasabipaste
  • 3 el mayonaise
  • 3 el Japanese seasoning for sushi (sushi azijn)
  • 16 g sushi mamenori gekleurde sojavellen
  • 8 el bietjes julienne
  • 8 el peen julienne
  • ½ bakje broccocress

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer in de lengte in gelijke repen per persoon. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in de lengte in gelijke repen per persoon. Verwijder eventueel de pit en schil van de avocado. Snijd het vruchtvlees in de lengte in gelijke repen per persoon. Roer de wasabi los met de mayonaise.
  2. Verdeel de rijst over een lage schaal en besprenkel met de sushi azijn. Laat al omscheppend afkoelen tot kamertemperatuur. Leg een sojavel met de lange kant naar je toe. Bedek de rechterhelft van het vel met een laag rijst van ca. een ½ cm dik. Schep er wat wasabimayonaise op en leg er diagonaal komkommer, paprika, avocado, een pluk bietjes, peen julienne en wat broccocress op. Vouw het sojavel over de vulling en rol op als een puntzakje. Plak dicht met een beetje water.
Kleurrijke vega handrolls is een recept van Albert Heijn