Tagliatelle met zalm en avocadopesto

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 15 g verse basilicum
  • ½ citroen (schoongeboend)
  • 2½ el avocado-olie
  • 1 courgette
  • 1 el (olijf)olie
  • 300 g zalmfilets op de huid
  • 250 g verse tagliatelle

Bereiding

  1. Snijd het basilicum inclusief de stelen grof. Houd enkele blaadjes achter voor garnering. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe het basilicum, een ½ tl citroenrasp (per 2 personen), 1 el citroensap (per 2 personen) en ? van de avocado-olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pestosaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de courgette in plakken van een ½ cm. Meng met de (olijf)olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de courgette 5 min. Keer regelmatig.
  3. Verhit ondertussen de rest van de avocado-olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de zalm erin met de huid naar beneden en bestrooi met peper en zout. Bak de zalm met de deksel op de pan in 5 min. op middelhoog vuur net gaar.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en schep de pesto erdoor. Verdeel de pasta en zalm met de huid naar boven over diepe borden. Serveer de gegrilde courgette erbij en garneer met de rest van het basilicum.
Tagliatelle met zalm en avocadopesto is een recept van Albert Heijn