Spruitjesstamppot met kerrie en rookworst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 800 g kruimige aardappelen (voordeelzak kookaardappelen)
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 500 g spruitjes
  • 250 g Gelderse rookworsten
  • 125 g magere spekreepjes (duopak à 250 g)
  • 1 el kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk (pakje)

Bereiding

  1. Kook de kookaardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en de paprika, snijd de spruitjes in vieren en de rookworst in plakjes.
  2. Bak in een wok de reepjes spek zonder olie of boter op halfhoog vuur uit in ca. 5 min. Voeg de ui en het kerriepoeder toe en roerbak 3 min. Schep de spruitjes en de paprika erbij en roerbak 3 min. Roer de plakjes rookworst en de kokosmelk erdoor en stoof de spruitjes afgedekt nog 5 min.
  3. Breng op smaak met peper. Giet de aardappelen af en stamp ze met de stamper tot een grove puree. Schep de spruitjes met rookworst erdoor. Serveer meteen.
Spruitjesstamppot met kerrie en rookworst is een recept van Albert Heijn