Orecchiette met kipballetjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 330 g kipbraadworsten
  • 400 g rivolo-cherrytomaten
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 300 g Pastificio di Martino orecchiette pasta
  • 20 g verse platte peterselie
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot
  • 150 g mini mozarella's
  • 300 g verse spinazie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan ruim water aan de kook. Verwijder ondertussen het vel van de worst en rol met vochtige handen 12 balletjes van het worstvlees.
  2. Verwijder de kroontjes van de tomaten. Verdeel de kipballetjes en tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met (versgemalen) peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
  3. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe aan het water. Kook de pasta in 14 min. beetgaar.
  4. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de paprika met het vocht uit het potje en de helft van de peterselie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mozzarella uitlekken.
  5. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Giet de pasta af en meng de paprikasaus en spinazie erdoor. Verdeel de kipballetjes, tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Orecchiette met kipballetjes is een recept van Albert Heijn