Gevulde paprika's met walnotensaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 50 g walnoten (gepeld)
  • 100 g witte kaasblokjes
  • 100 ml gecondenseerde melk (blikje)
  • 250 g half-om-halfgehakt
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 tomaat (in blokjes)
  • 1 appel (of perzik in kleine stukjes)
  • 1 banaan (bak of onrijp, in kleine stukjes)
  • 2 el rozijnen
  • 1 zakje blanke amandelen ((45 g), fijngehakt)
  • 4 zoete rode puntpaprika's
  • 1 granaatappel

Bereiding

  1. In keukenmachine walnoten met kaas en melk tot dikke saus pureren. Eventueel verdunnen met extra melk. In braadpan gehakt rul bakken. Ui 3 min. zachtjes meebakken. Tomaat, fruit, rozijnen en amandelen door gehakt scheppen en 3 min. meebakken. Gehakt bestrooien met zout en 100 ml water toevoegen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Paprika's wassen en halveren. Zaadjes aan binnenkant verwijderen. Paprika's vullen met gehaktmengsel en op bakplaat in midden van oven schuiven. Paprika's in ca. 20 min. gaar laten worden. Gevulde paprika's op bord leggen en walnotensaus erover scheppen. Granaatappel halveren, pitjes eruit scheppen en pitjes over borden verdelen. Lauwwarm serveren.
Gevulde paprika's met walnotensaus is een recept van Albert Heijn