Runderrollade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 knoflook (bol)
  • 6 el traditionele olijfolie
  • 1 kg runderrollade
  • 1 tijm rozemarijn en oregano kruidenmix (verse kruiden voor bij wild)
  • 150 g gerookt ontbijtspek

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bovenkant van de knoflookbol, zodat de tenen zichtbaar zijn. Zet de knoflook in de schaal en bestrijk met olie. Pof 20 min. Laat de knoflook afkoelen en duw de tenen knoflook eruit. Laat ondertussen de rollade op kamertemperatuur komen.
  2. Zet de oven op 140 °C. Verwijder het elastiek van de rollade en duw het vlees open. Bestrooi met peper en zout. Maal de blaadjes van de kruiden 1 min. in de keukenmachine met de olie.
  3. Bestrijk de binnenkant van het vlees met 2/3 van de kruidenolie. Verdeel de knoflook erover. Bind de rollade op met het touw en leg in de ovenschaal. Duw het vlees dicht, bestrijk met de resterende kruidenolie en omwikkel met spek. Bak in 75 min. rosé in de oven.
  4. Laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Runderrollade is een recept van Albert Heijn