Gnocchi met tomaat, tijm en tonijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 pakken tonijnsteaks (a 250 g diepvries)
  • 1 pak gnocchi di patate (500 g)
  • ½ zakje verse tijm (a 15 g)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 pak suikerpeultjes (450 g diepvries)
  • ½ theelepel citroenpeper (molen a 60 g)
  • 1 pak cherrytomaten (250 g)

Bereiding

  1. Tonijnsteaks op bord leggen en laten ontdooien. Gnocchi volgens aanwijzingen op verpakking koken, afgieten en afspoelen onder koud water. Tijmblaadjes van takjes rissen. In koekenpan 2 el olie verhitten en suikerpeultjes 2-3 min. roerbakken. Uit pan scheppen. In koekenpan 2 el olie verhitten en gnocchi goudbruin bakken. Intussen tonijn dun met olie bestrijken en in hete grillpan aan elke kant ca. 2 min. grillen. Tonijn bestrooien met zout en citroenpeper. Cherrytomaten en tijm door gnocchi scheppen en ca. 2 min. meebakken. Suikerpeultjes toevoegen en doorwarmen. Tonijn over 4 borden verdelen en gnocchimengsel ernaast scheppen.
Gnocchi met tomaat, tijm en tonijn is een recept van Albert Heijn