Gnocchi met tomaat, tijm en tonijn
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 2 pakken tonijnsteaks (a 250 g diepvries)
- 1 pak gnocchi di patate (500 g)
- ½ zakje verse tijm (a 15 g)
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 pak suikerpeultjes (450 g diepvries)
- ½ theelepel citroenpeper (molen a 60 g)
- 1 pak cherrytomaten (250 g)
Bereiding
- Tonijnsteaks op bord leggen en laten ontdooien. Gnocchi volgens aanwijzingen op verpakking koken, afgieten en afspoelen onder koud water. Tijmblaadjes van takjes rissen. In koekenpan 2 el olie verhitten en suikerpeultjes 2-3 min. roerbakken. Uit pan scheppen. In koekenpan 2 el olie verhitten en gnocchi goudbruin bakken. Intussen tonijn dun met olie bestrijken en in hete grillpan aan elke kant ca. 2 min. grillen. Tonijn bestrooien met zout en citroenpeper. Cherrytomaten en tijm door gnocchi scheppen en ca. 2 min. meebakken. Suikerpeultjes toevoegen en doorwarmen. Tonijn over 4 borden verdelen en gnocchimengsel ernaast scheppen.
Gnocchi met tomaat, tijm en tonijn is een recept van Albert Heijn