Roomkaastaart met groenten en tijm
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 5 plakjes deeg voor hartige taart (pak 10 plakjes, diepvries)
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 stengel bleekselderij
- 1 rode paprika
- 300 g gesneden prei (zak)
- 1 tl gedroogde tijm
- 100 g roomkaas naturel (pakje)
- 4 middelgrote eieren
- 200 ml verse slagroom (bekertje)
- 100 g geraspte jong belegen 30 kaas (zakje, variatie mogelijk)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het deeg ontdooien. Smeer de springvorm in met ? van de olie. Bekleed de vorm met deeglapjes.
- Snijd de bleekselderij in schijfjes. Snijd de paprika in repen. Verhit olijfolie in de koekenpan. Bak de bleekselderij, paprika en prei samen met de tijm al omscheppend op hoog vuur 5-6 min. Breng op smaak met peper en zout.
- Pureer met een staafmixer de roomkaas, eieren en slagroom tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Schep ? van de kaas door de groenten. Schep de groenten in de met deeg beklede vorm. Giet het ei-roommengsel erover en strooi de rest van de kaas erover. Bak de taart in 25-30 min. goudbruin en gaar.
Roomkaastaart met groenten en tijm is een recept van Albert Heijn