Romige rodekool met rundvlees en aardappelen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 duopak krieltjes (700 g)
  • 30 g boter
  • 2 x 325 g rode kool met appel (deelblokjes (450 g, diepvries))
  • ½ bekertje crème fraîche (a 125 g)
  • 1 schaal runderreepjes naturel (ca. 350 g)
  • 1 ui (grof gesnipperd)
  • 1 bakje champignons ((250 g), in plakjes)
  • ½ bakje verse bieslook ((a 25 g), in stukjes)

Bereiding

  1. Bak de krieltjes in de helft van de boter onder regelmatig omscheppen gaar in 20 min. Verwarm de deelblokjes rodekool met appel volgens de aanwijzingen op de verpakking, roer de crème fraîche erdoor en stoof de rodekool nog 5 min. Verhit in een wok de rest van de boter op hoog vuur en roerbak de runderreepjes 2 min. Schep de runderreepjes uit de wok op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de ui en de champignons in de wok en roerbak 5 min. Voeg de runderreepjes en de krieltjes toe en roerbak op hoog vuur nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep de bieslook door de rodekool. Serveer de rodekool met de aardappelroerbak.
Romige rodekool met rundvlees en aardappelen is een recept van Albert Heijn