Steak de boeuf op z'n Marokkaans met dubbele groentestamp

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 800 g Carisma aardappelen
  • 800 g winterpeen
  • 4 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 75 g ongezouten roomboter
  • 4 rundersteaks de boeuf
  • 2 tl ras el hanout
  • 150 ml kraanwater
  • 75 ml halfvolle melk
  • 2 el Franse mosterd
  • 250 g fijngesneden andijvie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en winterpeen en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan water met een beetje zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar. Giet af.
  2. Maak ondertussen de uien schoon en snijd in halve ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit 2/3 van de boter in een koekenpan en bak de ui en knoflook op hoog vuur 5 min. Schep regelmatig om.
  3. Bestrooi ondertussen de steak met de ras el hanout, peper en zout. Schuif het uimengsel iets opzij en doe de steak de boeuf in de pan. Bak 10 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  4. Neem de steak de boeuf uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Voeg het water toe aan het achtergebleven uimengsel en laat 5 min. op laag vuur zachtjes pruttelen. Verwarm de melk in de magnetron of steelpan tegen de kook aan.
  5. Giet de aardappelen en winterpeen af. Voeg de boter, de verwarmde melk en de mosterd toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Voeg de andijvie in delen toe en stamp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Serveer de andijvie-wortelstamppot met de steak en uienjus.
Steak de boeuf op z'n Marokkaans met dubbele groentestamp is een recept van Albert Heijn