Oosterse wokmaaltijd met rijst en makreel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 150 g basmatirijst
  • 2 middelgrote eieren
  • ½ citroen
  • 10 g verse platte peterselie
  • 130 g verse gerookte makreelfilet met peper
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 400 g Thaise wokgroente
  • 1 tl kerriepoeder

Bereiding

  1. Breng 1 grotere en 1 kleine pan water aan de kook. Voeg als het water kookt aan de grote pan de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Kook in de kleine pan de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes.
  3. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in partjes. Snijd de peterselie fijn. Ontvel de makreel en snijd in stukjes.
  4. Verhit de olie in de wok en roerbak de wokgroente, kerrie en het citroenrasp 4 min.
  5. Schep de rijst en makreel door de groenten en roerbak 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en garneer met het ei, de peterselie en de partjes citroen.
Oosterse wokmaaltijd met rijst en makreel is een recept van Albert Heijn