Gestoofde zuurkool met gehakt en puree van zoete aardappel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g zuurkool naturel
  • 100 ml kraanwater
  • 2 tl vadouvan kruidenmix
  • 20 g ongezouten roomboter
  • 1 kg zoete aardappel
  • ½ el traditionele olijfolie
  • 600 g rundergehakt
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 25 g verse bieslook
  • 100 ml kokosmelk

Bereiding

  1. Doe de zuurkool in een vergiet en laat uitlekken. Doe de zuurkool met het water, de vadouvan, de boter en wat peper in een pan. Laat 15 min. met de deksel schuin op de pan op laag vuur stoven.
  2. Schil ondertussen de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het gehakt, peper en eventueel zout in 7 min. rul.
  3. Snijd ondertussen de paprika's in ringen en bak 5 min. mee met het gehakt. Roer regelmatig. Snijd de bieslook fijn. Giet de zoete aardappel af en laat goed uitlekken. Doe terug in de pan en stamp met de kokosmelk tot puree.
  4. Meng ? van de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper. Verdeel de puree, zuurkool en het gehakt over de borden en garneer met de rest van de bieslook.
Gestoofde zuurkool met gehakt en puree van zoete aardappel is een recept van Albert Heijn