Krokante kip met geroosterde aardappeltjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg Pommes Primeur aardappelen
  • 6 el arachideolie
  • 4 sjalotten
  • 600 g bospeen
  • 1 middelgroot ei
  • 50 g panko Japans paneermeel
  • 4 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 450 g kipfilethaasjes
  • 4 el mayonaise
  • 10 g verse platte peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook.
  2. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in 8 parten. Schep om met 2 el olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de aardappelen iets op en leg de ongepelde sjalotten ernaast op de bakplaat. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om. Haal de sjalotten na 20 min. uit de oven.
  3. Schil ondertussen de bospeen, verwijder de steelaanzet en halveer de wortels in de lengte. Snijd de halve wortels schuin doormidden. Voeg als het water kookt toe aan de pan en kook in 6 min. gaar.
  4. Klop ondertussen het ei los in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko met de Provençaalse kruiden, peper en eventueel zout. Haal de kiphaasjes met een vork eerst door het ei en dan door het panko-kruidenmengsel, druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  5. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 6 min. rondom bruin. Keer halverwege en voeg de rest van de olie toe.
  6. Pel ondertussen de geroosterde sjalotten en pureer samen met de mayonaise in het bakje van de staafmixer tot een smeuïg geheel. Snijd de peterselie fijn. Meng de bospeen met de peterselie. Neem de aardappelen uit de oven en serveer met de krokante kip, bospeen en sjalotmayonaise.
Krokante kip met geroosterde aardappeltjes is een recept van Albert Heijn