Zomerse niçoise met kriel en tonijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg krieltjes
  • 4 middelgrote eieren
  • 400 g diepvries gebroken sperziebonen
  • 1 bos radijs
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 komkommer
  • 100 g kappertjes
  • 370 g tonijn in zonnebloemolie
  • 150 g milde yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 300 g salademix

Bereiding

  1. Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Was ondertussen de krieltjes en halveer ze in de lengte. Voeg als het water kookt de ongeschilde krieltjes met eventueel zout toe aan 1 pan en kook ze in 14 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Kook in de andere pan de eieren in 8 min. hard. Voeg na 3 min. de sperziebonen toe. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd in parten.
  2. Maak de radijs schoon en snijd in kwarten. Was de tomaten en halveer ze. Was de ongeschilde komkommer en schaaf met een dunschiller in de lengte in linten. Laat de kappertjes uitlekken en vang 1 el vocht op.
  3. Laat de tonijn uitlekken. Meng de yoghurt met de mayonaise, tonijn en het kappertjesvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de krieltjes, sla, radijs, tomaat, komkommer, sperziebonen en eipartjes over een platte schaal. Verdeel de kappertjes erover en serveer de dressing erbij.
Zomerse niçoise met kriel en tonijn is een recept van Albert Heijn