Pittige pastasalade met gehakt en puntpaprika

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g fusilli
  • 1 zak puntpaprika
  • 20 g platte peterselie
  • 2 uien
  • 580 g rundersoepballetjes
  • 1 tl cajunkruiden
  • 2 el arachideolie
  • 1 limoen
  • ½ jalapeñopeper
  • 250 g sour cream (bekertje á 125 g)

Bereiding

  1. Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de helft van de peterselie fijn. Maak de uien schoon en snipper ze. Schep de rundersoepballetjes om met de cajunkruiden.
  3. Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de soepballetjes toe en bak in 3 min. rondom bruin. Voeg de paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de halve peper in stukjes. Doe de ongesneden peterselie, het limoenrasp en -sap, de jalapeñopeper, sour cream en een snufje zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing.
  5. Meng de dressing door de pasta en breng op smaak met peper. Verdeel de balletjes met paprika erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie.
Pittige pastasalade met gehakt en puntpaprika is een recept van Albert Heijn