Curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g meergranenrijst
  • 400 g kikkererwten in blik
  • 2 el (arachide)olie
  • 70 g Koh Thai gele currypasta (potje 225 g)
  • 400 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
  • 400 ml kokosmelk

Bereiding

  1. Kook de rijst in ruim water in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan 15 min. staan.
  2. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit de currypasta 2 min. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 2 min. mee. Voeg de kokosmelk en kikkererwten toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met de rijst.
Curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst is een recept van Albert Heijn