Verse tortelloni met burrata en tomaatjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 250 cherrytomaten aan de tak
  • 1 tl venkelzaad
  • 4½ el (olijf)olie
  • 250 g verse tortelloni verdure grigliate
  • 15 g verse munt
  • 150 g koelverse burrata kazen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grote paddenstoelen uit de melange. Was de cherrytomaten. Meng de paddenstoelen met de cherrytomaten aan de tak, de knoflook, het venkelzaad, een 1/2 el olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
  3. Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg, als het water kookt, de pasta toe, breng weer aan de kook en kook in 6 min. beetgaar.
  4. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt, doe met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
  5. Schep de pasta in diepe borden en verdeel de groente erover. Scheur de burrata in stukken erover en besprenkel met de muntolie.
Verse tortelloni met burrata en tomaatjes is een recept van Albert Heijn