Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g verse tagliatelle
  • 1 citroen
  • 2 el diepvries Italiaanse kruiden
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 300 g verse zalmfilets

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Meng de citroenrasp met de Italiaanse kruiden (deze hoeven niet ontdooid te worden) en 2 eetlepels olie. Snijd de courgette in blokjes. Knijp het citroensap erboven uit en schep de courgette erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaten in partjes. Meng voor de salade de tomaten met de olie en (zee)zout naar smaak. Snijd de zalm in dunne plakjes. Schenk de laatste olie in een diep bord. Haal de zalmfilet erdoor en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan en bak de zalm aan één kant in 3-4 minuten rosé (keren hoeft niet). Verdeel de pasta over de borden en leg de zalmfilet erbij. Serveer met de tomatensalade.
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm is een recept van Albert Heijn