Rigatoni met pittige tomatensaus en minigehaktballetjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 250 g verse soepballetjes
  • 700 g vleestomaten (in stukjes)
  • 2 gedroogde rode pepertjes
  • 300 g rigatoni (pasta)
  • 15 g verse basilicum (in stukjes gescheurd)
  • 75 g Pecorino (stukje)

Bereiding

  1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze rondom bruin.
  2. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in stukjes. Roer de stukjes tomaat door de gehaktballetjes en verkruimel de pepertjes erboven. Voeg naar smaak zout toe en stoof de tomaten zachtjes 10 minuten.
  3. Kook intussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht door de tomaten in de pan. Giet de rigatoni af en doe de pasta terug in de pan.
  4. Schep de tomaat met gehaktballetjes door de pasta. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden en schaaf de kaas erboven. Strooi het basilicum over het gerecht.
Rigatoni met pittige tomatensaus en minigehaktballetjes is een recept van Albert Heijn