Ovenschotel met aubergine en witte bonen
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 3 aubergines
- 3 el milde olijfolie
- 125 g mozzarella
- 75 g Parmigiano Reggiano
- 15 g verse basilicum
- 540 g witte bonen in tomatensaus
- 1 ciabatta
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm en leg de plakken op 2 met bakpapier beklede bakplaten (of gebruik 1 bakplaat en 1 ovenschaal). Besprenkel de plakken met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 10 min. in de oven.
- Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakken, rasp de Parmezaanse kaas en snijd het basilicum grof.
- Neem de aubergines uit de oven. Bedek de bodem van de ovenschaal met ? van de aubergine. Verdeel er de helft van de witte bonen in tomatensaus, de helft van de mozzarella, ? van het basilicum en weer ? van de aubergines over. Herhaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
- Neem uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum. Serveer met de ciabatta.
Ovenschotel met aubergine en witte bonen is een recept van Albert Heijn