Ovenschotel met aubergine en witte bonen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 3 el milde olijfolie
  • 125 g mozzarella
  • 75 g Parmigiano Reggiano
  • 15 g verse basilicum
  • 540 g witte bonen in tomatensaus
  • 1 ciabatta

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm en leg de plakken op 2 met bakpapier beklede bakplaten (of gebruik 1 bakplaat en 1 ovenschaal). Besprenkel de plakken met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 10 min. in de oven.
  2. Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakken, rasp de Parmezaanse kaas en snijd het basilicum grof.
  3. Neem de aubergines uit de oven. Bedek de bodem van de ovenschaal met ? van de aubergine. Verdeel er de helft van de witte bonen in tomatensaus, de helft van de mozzarella, ? van het basilicum en weer ? van de aubergines over. Herhaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  4. Neem uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum. Serveer met de ciabatta.
Ovenschotel met aubergine en witte bonen is een recept van Albert Heijn