Tonijnsandwich met guacamole en maissalade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 20 g verse platte peterselie
  • 370 g tonijnstukken in water
  • 200 g koelverse guacamole
  • 12 sneetjes maisbrood
  • 600 g maiskorrels in pot
  • 1 avocado
  • 125 ml zure room
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
  • 150 g tortillachips nacho cheese

Bereiding

  1. Snijd de rode uien in ringen. Doe in een vergiet, schenk er kokend water over en laat goed uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Giet de tonijnstukken af. Meng de tonijn met de peterselie en guacamole. Snijd de korstjes van de sneetjes maisbrood en rooster de sneetjes in een broodrooster.
  2. Besmeer 2 sneetjes met het tonijnmengsel. Leg ze op elkaar met de belegde kant naar boven. Dek af met een onbelegd sneetje. Maak zo nog de rest van de sandwiches. Steek in elke sandwich 2 tapasprikkers tegenover elkaar. Snijd de sandwiches diagonaal doormidden.
  3. Laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Meng de avocado met de rode ui en mais. Meng de zure room met het paprikapoeder, peper en eventueel zout. Serveer de clubsandwich met de maissalade, de tortillachips en de paprikaroom.
Tonijnsandwich met guacamole en maissalade is een recept van Albert Heijn