GadoGado

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 375 g tofu naturel
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 1 komkommer
  • 1 el sesamolie
  • 2 el zoete chilisaus
  • 4 el azijn
  • 250 g basmatirijst
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 g winterpeen
  • 200 g gesneden spitskool
  • 150 g verse sperziebonen
  • 125 g taugé
  • 100 g verse spinazie
  • 400 g kant-en-klare satésaus
  • 2 tl vijfkruidenpoeder
  • 2 el tarwebloem
  • 3 el zonnebloemolie

Bereiding

  1. Snijd de tofu in plakken en leg op een stuk keukenpapier of een schone theedoek. Leg er een stuk keukenpapier op en duw er zoveel mogelijk vocht uit. Leg de tofu in een schaal en besprenkel met de sojasaus. Laat 3 uur marineren.
  2. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes. Meng voor de dressing de sesamolie, chilisaus en azijn door elkaar. Schep door de komkommer en laat staan tot gebruik. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Breng een pan water aan de kook. Snijd de winterpeen in dunne schuine plakken. Kook de peen 2 min., neem met een schuimspaan uit het kokende water en laat uitlekken in vergiet. Kook ook de kool en de sperziebonen 2 min. en laat uitlekken.
  4. Doe de tauge? en spinazie in een zeef en schenk het kokende water uit de pan erover. Verwarm de sate?saus op laag vuur. Roer regelmatig. Laat de tofu weer uitlekken en duw het vocht er zoveel mogelijk uit met keukenpapier. Meng de 5 spices met de bloem en wentel daar de plakken tofu door. Verhit de olie in een wok en bak de plakken tofu op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar.
  5. Verdeel de rijst, alle groenten en de tofu over de borden. Schep er wat sate?saus over. Halveer de eieren en leg op elk bord 2 helften.
GadoGado is een recept van Albert Heijn