Spruiten met spek en amandelen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 100 g magere gerookte spekreepjes
  • 1 ui
  • 400 g spruiten
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 100 g ongezouten geroosterde amandelen

Bereiding

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op halfhoog vuur krokant. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Snijd de onderkant van de spruiten en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Halveer de spruiten en leg ze op de snijkant in een enkele laag in een hapjespan. Voeg de boter toe en laat de spruiten op laag vuur heel licht kleuren.
  2. Voeg de uienringen toe en bak nog 10 min. tot de spruiten gaar en de uien glazig zijn. Voeg de room toe en vervolgens de amandelen. Er is geen zout nodig, omdat het spek al zout is. Verwarm nog even kort en serveer.
Spruiten met spek en amandelen is een recept van Albert Heijn