Paascake met mangoglazuur en cantuccini

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 g suiker
  • 1 el amandelaroma (flesje 30 ml)
  • 3 eieren (biologisch)
  • 50 ml melk
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 g poedersuiker
  • 5 el appel-mangosap
  • 1 zakje jelly beans (snoepjes, 350 g)
  • 12 cantuccini ((amandelkoekjes, zak 175 g), grof verkruimeld)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop met een garde de boter met de suiker en het amandelaroma romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop steeds glad. Voeg de melk toe. Zeef het bakmeel boven het beslag en roer dit erdoor. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in de oven in 75 min. bruin en gaar. Laat de cake 10 min. in de vorm rusten, en plaats hem daarna uit de vorm op een ovenrooster. Laat de cake verder afkoelen. Doe ondertussen de poedersuiker in een kom en voeg druppelsgewijs en al roerend het mangosap toe tot een dik glazuur ontstaat. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake. Druk er meteen de jelly beans in en bestrooi met de cantuccini. Laat het glazuur in minstens 30 min. hard worden.
Paascake met mangoglazuur en cantuccini is een recept van Albert Heijn