Pangasiusfilet met citroen-kruidentopping

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 4 stukken pangasiusfilet (van ca. 125 g)
  • 3 el platte peterselie (fijngehakt)
  • 1 el verse munt (fijngehakt)
  • 3 el olijfolie (met basilicum)

Bereiding

  1. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Wrijf de visfilets in met een klein beetje citroensap. Leg ze 1 uur in de koelkast, zodat de filets lekker stevig worden.
  2. Meng in een kommetje de geraspte citroenschil met de peterselie, munt en een klein beetje van het citroensap. Bewaar dit tot gebruik in de koelkast.
  3. Bestrooi de pangasiusfilets met zout en bestrijk ze met 1 eetlepel olie. Verhit de koekenpan en bak de filets op middelhoog vuur aan elke kant ca. 3 minuten.
  4. Schep de filets elk op een warm bord en schep de citroen-munttopping erop. Druppel de rest van de olie over de vis. Lekker met aardappelpuree met knoflook en gegrilde cherrytomaatjes.
Pangasiusfilet met citroen-kruidentopping is een recept van Albert Heijn