Gnocchi met hazelnoten in tomatensaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 800 g pompoenblokjes (zak 400 g, koelvers)
  • 1 schaal Tasty Tom trostomaat
  • 1 rode peper
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 95 g ongebrande hazelnoten (bakje)
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 g Parmigiano Reggiano
  • 15 g verse basilicum
  • 100 g tarwebloem
  • 1 tl zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pompoenblokjes, tomaten en rode peper op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 25 min. gaar. Giet af en laat onafgedekt 10 min. uitdampen. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Laat 10 min. afkoelen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn. Splits 1 ei. Rasp de kaas. Snijd het basilicum fijn.
  3. Meng de bloem, kaas, het zout, basilicum, de eidooier, het andere ei en ¾ van de hazelnoten door de aardappelpuree. Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het mengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot een samenhangend deeg. Verdeel in 4 gelijke stukken. Rol uit tot rolletjes van 1½ cm doorsnede. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met een vork aan 1 kant een ribbelpatroon. Daardoor hecht de saus beter.
  4. Neem de groenten uit de oven en verwijder het steeltje van de peper. Pureer de groenten, peper en eventueel zout met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde saus. Houd de saus warm in een pan op laag vuur. Roer af en toe. Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook.
  5. Kook de gnocchi in 4 delen. Als ze gaan drijven zijn ze gaar, dat duurt ca. 2 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm. Schep op elk bord wat saus en verdeel de gnocchi erover. Garneer met de rest van de hazelnoten.
Gnocchi met hazelnoten in tomatensaus is een recept van Albert Heijn