Kruidnoten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el koek- en speculaaskruiden
  • ½ tl zout
  • 200 g keukenstroop in pot
  • 100 g ongezouten roomboter (koud)

Bereiding

  1. Zeef het bakmeel en de koekkruiden boven een kom. Voeg het zout, de stroop en boter toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er rolletjes (Ø 1 cm) van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm. Draai van elk stukje een balletje en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kruidnoten in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Laat helemaal afkoelen voordat je ze opeet.
Kruidnoten is een recept van Albert Heijn