Gehaktballen met kerrie & ui

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 sneetje witbrood (zonder korst)
  • 100 ml halfvolle melk
  • 500 g gehakt (half-om-half)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 el kerriepoeder
  • 50 g boter

Bereiding

  1. Week het brood 2 min. in de melk. Knijp uit, doe in een kom en voeg het gehakt toe. Voeg het ei, de ui, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak toe. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er met vochtige handen ballen van.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Zet het vuur laag en bak ze in 20 min. gaar. Keer regelmatig. Lekker met gepofte aardappel met kaas en gestoofde boontjes (recepten elders op ah.nl/recepten).
Gehaktballen met kerrie & ui is een recept van Albert Heijn