Chilistoof

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g riblappen ((rundvlees), in kleine blokjes)
  • 1 el gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl chilipoeder (gemalen)
  • 1 el paprikapoeder (mild)
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 rode paprika (klein gesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 pakje sugo pastasaus pikant (390 g)
  • 2 blikken kidneybonen (a 400 g)
  • 4 broodjes (Parisiennes (zak 2 stuks))

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met het komijnzaad, het chilipoeder, het paprikapoeder en zout naar smaak. Verhit in een hapjespan de olie en bak het vlees in 5 min. bruin. Doe de ui erbij en bak nog 5 min. Voeg de paprika en de knoflook toe en bak nog 1 min. Schenk de sugo erbij en voeg 100 ml water toe. Laat 2 uur stoven, op heel laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe. Doe de bonen in een zeef en spoel ze af. Laat ze uitlekken en doe ze bij het stoofvlees. Stoof nog 30 min. en breng op smaak met peper en zout. Bak ondertussen de Parisiennes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de chili met het brood.
Chilistoof is een recept van Albert Heijn