Bloemkool met groene paprika

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 2 groene paprika's (schoongemaakt)
  • 1 bakje koriander ((15 g), alleen de blaadjes)
  • 1 bakje basilicum ((20 g), alleen de blaadjes)
  • 4 el rodewijnazijn
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 100 g blanke rozijnen
  • 2 el olijfolie
  • 1 bakje hazelnoten (95 g)
  • 1 zak rucola (75 g)
  • 1 pakje witte kaasblokjes ((200 g) verkruimeld)

Bereiding

  1. Snijd de bloemkool in plakken van een 1/2 cm. Snijd deze fijn met een keukenmes of in de keukenmachine. Doe de bloemkool in een ruime schaal. Snijd de paprika in reepjes en leg de kruiden erbij. Snijd de paprika en kruiden zo fijn mogelijk met een keukenmes of in de keukenmachine. Voeg het paprikamengsel met de azijn en extra vierge olijfolie toe aan de bloemkool. Voeg peper, eventueel zout en de rozijnen toe. Laat afgedekt 30 min. staan.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de noten al omscheppend in 3 min. goudbruin. Laat iets afkoelen op een bord. Meng de rucola door de bloemkool en strooi de witte kaasblokjes en noten erover. Lekker met meergranen stokbrood.
Bloemkool met groene paprika is een recept van Albert Heijn