Salade met biet en chorizo

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g gekookte bieten
  • 4 el rodewijnazijn
  • 250 g chorizo (worst)
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl fijne mosterd
  • 620 g kikkererwten in blik (blik)
  • 300 g spinazie (gewassen)
  • 125 g zachte geitenkaas 55

Bereiding

  1. Snijd de bieten in parten en besprenkel met de helft van de azijn. Snijd de chorizo in schuine plakken. Verhit de grillpan en gril de worst 3 min. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Klop een vinaigrette van de rest van de azijn, olie en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Laat de kikkererwten uitlekken. Schep de bieten om met de spinazie, kikkererwten en chorizo. Verkruimel de kaas erover. Besprenkel met de vinaigrette.
Salade met biet en chorizo is een recept van Albert Heijn