Spinaziestamppot met cervelaat

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1½ kg kruimige aardappel
  • 750 g diepvries fijngesneden spinazie
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 8 zongedroogde tomaten in pot (pot à 295 g)
  • 1 fijne cervelaatworst (250 g)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze 15 min. in een ruime pan water met zout. Giet af en vang het kookvocht op. Schenk 150 ml kookvocht terug in de pan bij de aardappelen.
  2. Voeg de bevroren spinazie toe aan de aardappelen en kook nog ca. 5 min.
  3. Neem de pan van het vuur. Voeg de olie toe en stamp het aardappel spinaziemengsel met de pureestamper tot een smeuïge stamppot.
  4. Pers de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de cervelaatworst in blokjes. Voeg de knoflook, de tomaatreepjes en 1-2 el olie uit het potje van de tomaten aan de stamppot toe.
  5. Schep de cervelaatworst erdoor en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met een gehaktbal met kaas & mosterd (recept elders op ah.nl/recepten).
Spinaziestamppot met cervelaat is een recept van Albert Heijn