Tong met mosterd en wortelsalade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 zakje bosui (3 stuks)
  • 2 zakjes peen julienne (a 150 g)
  • ½ potje Amsterdamse uien ((a 340 g), uitgelekt)
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap (flesje 115 ml)
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 el grove mosterd
  • 100 g boter (op kamertemperatuur)
  • 4 sliptongen

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de bosui in ringetjes. Meng in een schaal de helft van de bosui met de wortel en Amsterdamse uien. Klop een dressing van 3 el olie, het citroensap, de honing en peper en zout naar smaak. Voeg de dressing toe aan de wortelsalade.
  2. Meng de mosterd met de boter. Voeg zout naar smaak toe.
  3. Dep de vis droog met keukenpapier. Bestrijk dun met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Leg op de grilltopper en plaats die op de barbecue. Gril de vis in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege. Verdeel de vis over 4 borden en schep de mosterdboter op de vis. Bestrooi met de rest van de bosui en serveer met de wortelsalade. Lekker met een gepofte aardappel.
Tong met mosterd en wortelsalade is een recept van Albert Heijn