Ovenschotel met geitenkaas

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 700 g koelverse aardappelschijfjes
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • 150 g geraspte belegen geitenkaas
  • 16 semi-zongedroogde tomaten (potje)
  • 4 middelgrote eieren
  • 250 ml verse slagroom

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Verdeel de helft van de plakjes courgette en de helft van de dungesneden ui over de schijfjes. Bestrooi met peper, zout en de helft van de geraspte kaas.
  2. Meng de tomaat met 2 el olie uit het potje en verdeel over de ovenschaal. Leg daarop de rest van de aardappel en dek af met de rest van de ui en courgette. Druk aan en bestrooi met peper en zout.
  3. Klop de eieren los met de slagroom en peper en zout. Schenk over de gratin. Strooi de rest van de kaas erover. Bak ca. 40 min. Haal de gratin uit de oven en laat 4 min. rusten.
Ovenschotel met geitenkaas is een recept van Albert Heijn