Witlofsalade met masaladressing

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 el arachideolie
  • 600 g aardappelpartjes (zak, diepvries)
  • 500 g witlof
  • 2 Granny Smith appels (of een andere friszure appel)
  • 1 banaan
  • 1½ tl tandoori masala (specerijenmengsel)
  • 1 limoen
  • 125 g crème fraîche
  • 250 g gerookte kipreepjes

Bereiding

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelpartjes 15 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in reepjes. Snijd de appel(s) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het ongeschilde vruchtvlees in partjes. Snijd de banaan in plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de tandoori masala 1 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
  3. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp, -sap en de tandoori masala door de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng het witlof, de appel, banaan en gerookte kip met de dressing. Serveer met de aardappel partjes.
Witlofsalade met masaladressing is een recept van Albert Heijn