Zuurkoolgratin met vis

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 zakjes aardappelpuree (pak 8 x 2 zakjes)
  • 50 g roomboter
  • 1 pak zuurkool (500 g)
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 bekertje crème fraîche (125 g)
  • 2 pakjes wilde zalmfilet (a 250 g, diepvries)
  • 3 el paneermeel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met 25 g boter en flink wat peper.
  2. Laat de zuurkool uitlekken. Verwarm op laag vuur en meng met de komijn en crème fraîche.
  3. Leg de zalm in de ingevette ovenschaal en verdeel eerst de zuurkool en vervolgens de aardappelpuree erover. Maak er met de tanden van een vork een patroon in. Verdeel er 25 g boter in klontjes over en bestrooi met het paneermeel.
  4. Bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin.
Zuurkoolgratin met vis is een recept van Albert Heijn