Zachte kip tikka masala met wilde spinazie en rijst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 scharrel kipfilets
  • 2 el garam masala (specerijenmelange)
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 300 g basmatirijst
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el arachideolie
  • 800 g tomatenblokjes (blik à 400 g)
  • 400 g wilde spinazie (gewassen)

Bereiding

  1. Halveer de kipfilets in de lengte en doe samen met de helft van de garam masala, 30 g yoghurt voor 4 personen en eventueel zout in een schaal. Laat 10 min. buiten de koelkast marineren.
  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg de rijst toe en kook op laag vuur in 8 min. gaar. Giet de rijst af en laat met de deksel op de pan minimaal 10 min. staan.
  3. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit 2/3e van de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de rest van de garam masala 2 min. op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes, peper en eventueel zout toe en laat 12 min. op laag vuur stoven.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip in 15 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel.
  5. Laat de koekenpan op het vuur staan, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.
  6. Neem de tomatensaus van het vuur en roer de rest van de yoghurt erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst over de diepe borden. Verdeel de spinazie en saus erover en leg op elk bord een kipfilet.
Zachte kip tikka masala met wilde spinazie en rijst is een recept van Albert Heijn