Pestorisotto

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 300 g risottorijst (zak 500 g)
  • 1 liter kippenbouillon (bijv. van tablet)
  • 50 g pijnboompitten (bakje 80 g)
  • 5 el olijfolie
  • 1 bakje basilicum ((15 g), alleen de blaadjes)
  • 100 g Grana Padano ((kaas), geraspt)

Bereiding

  1. Verhit de boter en fruit de sjalotten en 1 teen knoflook 3 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Rooster ondertussen 25 g pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe de rest van de pitten met de olie en de overige knoflook in de keukenmachine. Houd wat basilicum achter en doe de rest in de keukenmachine. Maal kort tot pesto en schep 50 g kaas, peper en zout erdoor.
  2. Verdeel de risotto over 4 borden. Schep de pesto erover. Verdeel de rest van de kaas, pijnboompitten en het achtergehouden basilicum erover. Serveer direct. Lekker met de trostomaat en courgette uit de oven. Zie recept op ah.nl/allerhande.
Pestorisotto is een recept van Albert Heijn