Gegrilde filetlapjes met appel, sperziebonen en kriel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 750 g krieltjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 600 g verse sperziebonen
  • 3 el piccalilly
  • 2 Elstar appels (of een andere friszoete appel, schoongeboend)
  • 300 g filetlapjes à la minute

Bereiding

  1. Halveer de krieltjes, snijd de grote exemplaren in kwarten. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 5 min. op hoog vuur bruin. Zet dan het vuur lager en laat 15 min. garen. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Giet af en doe in een ruime schaal. Voeg de krieltjes toe en schep om met de piccalilly.
  3. Verhit de grillpan. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten elk in 3 partjes. Gril de appelpartjes in de grillpan en voeg toe aan het bonen-krieltjesmengsel.
  4. Bestrijk de filetlapjes met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees in 3 min. gaar. Keer halverwege. Leg het vlees op de lauwwarme salade en serveer.
Gegrilde filetlapjes met appel, sperziebonen en kriel is een recept van Albert Heijn