Pepernoten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl gemalen kardemom
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl gedroogde nootmuskaat
  • 2 tl gemalen gember
  • 1 mespunt zout
  • 200 g Zeeuwse keukenstroop (pot 500 g)
  • 100 g ongezouten roomboter (koud)

Bereiding

  1. Zeef het bakmeel boven een kom. Meng er de kardemom, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, het gemberpoeder en het zout door. Snijd de boter in blokjes. Voeg de stroop en boter toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk licht aan en bak ca. 12 min. in de oven. Laat uit de oven helemaal afkoelen.
Pepernoten is een recept van Albert Heijn