Gevulde gehaktballen met mozzarella

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 2 tl pizzakruiden
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 8 bolletjes mini-mozzarella
  • 2 el olie
  • 1 pot gegrilde paprika's ((295 ml), uitgelekt)

Bereiding

  1. Kneed het gehakt met ei, paneermeel, pizzakruiden, knoflook en naar smaak zout en peper door elkaar.
  2. Verdeel het gehakt in 8 gelijke stukjes. Druk elk stukje met natte handen uit tot een plat lapje. Leg er een bolletje mozzarella op, vouw het gehakt om de mozzarella en kneed het met natte handen er goed omheen. Zorg dat er geen barstjes in het gehakt zitten.
  3. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de gehaktballen rondom bruin.
  4. Zet het vuur laag en voeg een scheutje water toe. Leg het deksel schuin op de pan en braad de gehaktballen in 10 minuten. Keer ze af en toe een kwartslag.
  5. Snijd de paprika's in stukken, voeg ze met wat zout en peper bij de gehaktballen. Stoof alles nog 10 minuten. Schep de gehaktballen met paprika in een schaal. Lekker met ciabatta met olijf en een salade met rucola en tomaat.
Gevulde gehaktballen met mozzarella is een recept van Albert Heijn