Zuurkool-appelstamp met rookworst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1½ kg kruimige aardappel
  • 2 jazz-appels (of andere friszoete appel)
  • 125 g gerookte spekblokjes (duopak)
  • 1 el Franse mosterd
  • 500 g gekookte wijnzuurkool (zak)
  • 50 g rozijnen
  • 250 g magere rookworsten (worst)

Bereiding

  1. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes.
  2. Bak in een kleine braadpan de spekblokjes op laag vuur uit. Schep de mosterd erbij en roer glad.
  3. Voeg de zuurkool met aanhangend vocht, appel, rozijnen en peper toe. Schep alles om en doe het deksel op de pan. Stoof de zuurkool met appel 15 min.
  4. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de worst in plakjes.
  5. Giet de aardappelen af en stamp grof met de pureestamper. Voeg de zuurkool met het vocht en de rookworst toe en schep alles voorzichtig om.
Zuurkool-appelstamp met rookworst is een recept van Albert Heijn